Minikris

D och jag tog oss ett litet snack i lördags morse. Lilla H var uppe och lekte och såg på TV en stund och klarade sig själv, och vi låg kvar i sängen.

Vi insåg att vi har hamnat i en trist vardagslunk, som bara handlar om hämta, lämna, tvätta, städa, laga mat…….osv. Vi har blivit alldeles för dåliga på att prata, bry sig om och verkligen lyssna på varandra. Ingen av oss vill att detta ska fortgå, och det kändes så skönt att få vädra sina åsikter lite. Visst svider det att få höra om sina fel och brister, men jag måste ju också fatta att allt inte nödvändigtvis måste göras på mitt sätt (alltså det rätta sättet, enligt mig ;-)).

Visst, vi har haft det här snacket några gånger förut, men det behövs nog om man ska hålla lågan vid liv. Det är så lätt att tro att ett förhållande bara lunkar på och fungerar, men klyschan om att man måste jobba lite på det ibland stämmer ju faktiskt! Allt känns genast mycket bättre här hemma, i alla fall tills det är dags för nästa snack…

Vi är inte på gång att skilja oss, tack och lov, som dessa två tydligen-kanske-eventuellt-troligen ska göra (beroende på var man läser).

Ta hand om varandra!

En reaktion på ”Minikris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s