Löss!

I onsdags när jag just kommit hem från skolan ringde de från dagis och berättade att de hade tråkiga nyheter! Hjärtat flög upp i halsgropen och jag hann tänka 100 katastroftankar innan hon sa att lilla H hade fått löss… Det har spridit sig som en löpeld under ett par veckor, och allt fler har drabbats. Jag gick dit och hämtade lilla H, och det visade sig att hon hade små, små svarta prickar i hårbotten, (det såg mest ut som små sandkorn) men det var ingenting som kröp.

Jag ringde D som fick köpa kam och avlusningsmedel på vägen hem, eftersom allt var slut här på vårt apotek. Så fort han kom hem sprejade vi lilla H:s hår och jag behandlade mig själv också för säkerhets skull. Det ska man egentligen inte göra, men detta medel kan inte lössen bli resistenta mot.

Egentligen är det här medlet tydligen för barn över 2 år, men detta var vad de rekommenderade på apoteket. Sedan dess har vi kammat varje dag, men inga nya löss har dykt upp. Förmodligen upptäcktes de så tidigt att inga ägg hade hunnit läggas, men vi ska köra en ny behandling senare i veckan ändå. Vi har också bytt sängkläder och handdukar, dammsugit och torkat golv samt tvättat alla lilla H:s mössor. Nu har vi i alla fall gjort vad vi kan…

I dag och i morgon har de t.o.m kontroll av alla barns hårbotten innan någon släpps in på dagis, men det är väl bra om det nu kan få stopp på skiten!

En reaktion på ”Löss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s