Vaccinerade

Nu är vi äntligen vaccinerade alla tre! Jag har varit lite skeptisk till vaccinationen, men nu när så många har tagit sprutan, och de dessutom ändrade riktlinjerna till att barn från 6 månader också bör ta den, var det lika bra att få det gjort…

Här hos oss är det ett privat vårdföretag som håller i vaccinationerna, och i lördags var det dags för ett nytt tillfälle i servicehuset. De skulle starta kl: 09.00, men börja dela ut kölappar kl: 08.00, så D tänkte åka ner vid 6-tiden, men försov sig och var där vid 07.00. Då ringlade sig kön runt halva huset, och personalen gick med skyltar där det stod att de hade 600-700 doser och att varje familj i snitt skulle ha fyra doser. Alla började oroligt räkna hur många som stod framför och om doserna skulle räcka. D hade tur och fick en nummerlapp, och kom hem med de papper som skulle fyllas i. Vi åkte ner till kondiset för att äta frukost, och där var det fullt med familjer som väntade på sin tur att få sprutan. När vi kom tillbaka till servicehuset rullade det på snabbt; en tjej ropade ut nummer, en läkare skrev under våra papper och sedan var det en liten kö tills ett av de fem ”vaccinationsborden” blev lediga. Vi vuxna fick sprutan i armen och lilla H i låret, och sedan var det klart!

funny_nurse_with_syringe_shot_poster-p228469444737526531t5ta_400

På kvällen fick jag lite ont i armen, ungefär som träningsvärk, men lilla H och D kände ingenting alls. I går sov lilla H en lååång förmiddagslur och hade ingen direkt matlust, men det måste ju inte nödvändigtvis bero på sprutan… hon är ju kinkig med maten ändå ganska ofta. I dag är jag fortfarande öm i armen, men känner inga andra symptom.

Lilla H ska få en spruta till om ca tre veckor, eftersom barn bara får en halv dos i taget. Skönt att ha det gjort i alla fall!

NU: måste se till att få häcken ur och skriva klart mitt skoljobb under dagen, i veckan kommer vi få en ny hemuppgift…

SEDAN: cykla ner och handla lite, och kanske ta en sväng på vår prylmarknad. Det var hundra år sedan jag var där sist, och det kanske har kommit in något fynd?

Signatur 6

En reaktion på ”Vaccinerade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s