Light my fire

Vilken dramatik det blev här på söndagkvällen!

Jag satt här vid datorn och D låg i vår säng på övervåningen och tittade på TV. Plötsligt hör jag hur han börjar kuta runt där uppe och kommer brakande nerför trappan med snabba steg. ”Det brinner i vårt garage!”

Jag springer ut efter honom med ficklampan och det slår ut små lågor från ena väggen på garaget. D släcker med brandsläckaren och en granne låser upp garageporten försiktigt, med tanke på risken att ev. lågor kan flamma upp. Jag lyser in med lampan och D står beredd med släckaren i högsta hugg, men det brann inget mer, utan det vällde ut en massa stinkande rök.

Flera grannar anslöt och vår närmsta granne slet ur alla kablar. Jag gick in och passade lilla H, som inte vaknat trots all tumult, och hör hur de bryter och sågar loss en massa plankor utanför. Nu ska nog allt vara ordentligt släckt, men jag gissar att vi kommer att få lite svårt att somna och titta ut genom fönstret så att inget ligger och pyr där inne i garaget. Förmodligen är det någon tidigare hyresgäst i huset som har använt en felaktig kabel till vår utebelysning (något om 2-fas och 3-fas och jordad kabel).

Tur att det inte hände under natten när alla på gatan låg och sov!

Signatur 2

2 reaktioner på ”Light my fire

  1. Hej! Vad roligt att du vill vara med i min utlottning. Läste lite här och inser att du måste bo nära mig. För jag bor nära 4H-gränby. Och nästa roliga sak var att du pluggar ekonomi och det gör jag med. Hihi, vilka sammanträffanden.
    Hoppas verkligen att det inte händer nåt mer med garaget. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s