Nya kostvanor

I dag lyxade jag och lilla H med att äta lunch ute, fiket stänger nästa vecka för semester, så vi var ju ”tvungna” att passa på…

Jag tog en pastasallad med ost och skinka och lilla H fick en burk med spaghetti och köttfärssås. Det gick ner två skedar och sedan viftade hon bara bort mina försök att få henne att äta lite mer. Hon pekade mot min mat och protesterade med hög röst. Jag fick ett litet fat med pasta, ost och skinka till lilla H och hon åt upp det mesta (en del pasta lämnade hon kvar).

Likadant var det hemma vid middagen i går kväll, så jag antar att burkmatstiden är över nu?

Det är ju i och för sig bra att hon vill ha ”vanlig” mat numera, eftersom förskolan börjar i augusti. Det är bara svårt att få i henne tillräckligt tycker jag, då hälften av maten verkar hamna i hennes knä eller på golvet. Visserligen säger ju experterna att barn äter så mycket de vill ha, och att det brukar vara tillräckligt.

Frukt och grönsaker ratar hon helt och hållet, men på BVC sade de att det är bra att lägga det på hennes tallrik ändå, även om det bara blir ”tittmat”. Då ser hon att det ska finnas med i en måltid, och en dag kanske det slinker ner en liten bit också…

Nu gäller det att bunkra upp med pasta, ris, potatis, korv, kyckling, köttbullar, ost och skinka. Det är det som funkat bäst hittills i alla fall!

Signatur 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s