Att få krupp

Lilla H är krasslig och febrig, stackaren!

I lördags eftermiddag fick hon feber och i går började hon få en skrällande hosta. Hon hostade en del i natt och lite av vällingen kom upp. Matlusten är i stort sett obefintlig; pyttelite välling och fruktpuré har hon fått i sig i helgen. Som tur är har hon accepterat vatten och juice i alla fall.

På förmiddagen i dag åkte vi till Närakuten. Först får man träffa en sjuksköterska som avgör om läkarbesök behövs eller inte. Vi fick en tid hos läkaren kl: 13.30, så vi hann gå och äta lite lunch emellan. Diagnosen hos läkaren blev falsk krupp. Egentligen tycker han att namnet falsk krupp är missvisande, då det inte har något med riktig krupp att göra, men det är hur som helst en virusinfektion som bara är att vänta ut. Hostmedicin (Mollipect), nässpray och Alvedon rekommenderade han, samt dryck (gärna sockerrik) och sval inomhustemperatur. Att vara utomhus eller vid öppet fönster vid ev. hostattacker är också bra.

Vi provade att få i lilla H risifrutti till middag, men det gick inget vidare. Hon åt lite aprikospuré i stället och nu sover hon igen. Hon har nog aldrig varit så här trött förut… Lilla hjärtegrynet!

sick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s