Långskånk

Nu är vi tillbaka från dagens promenad och lite olika ärenden. Vi var bl.a på BVC på drop-in för att kolla vikt och längd. Lilla H har varit lite, lite röd i sitt vänstra öga ett par dagar och i går tyckte jag att jag såg en tunn rispa precis på kanten av iris mot ögonvitan. Jag blev lite orolig att hon blivit riven av katten, en vass nagel eller typ en tidning som hon kan bläddra ganska vilt i.

Distriktssköterskan på BVC var lite osäker och ringde ögonmottagningen i Uppsala medan vi var där, för hon sa att hon kan ha lite lättare att komma fram än en privatperson. På ögonmottagningen trodde de att det inte var någon fara, för om hornhinnan skulle vara skadad skulle det göra ont, och då skulle lilla H knipa ihop ögat eller klia och gnugga i det. Det gör hon ju inte, som tur är, och inga droppar eller någon salva behövdes inte heller, utan det borde läka av sig själv, Vi ska i alla fall hålla koll så att det inte blir värre.

Nu har lilla H ökat så pass i vikt att hon väger tvåsiffrigt! Hon har ökat 735 gram på ca tre veckor och väger nu 10.595 gram. Längden har ökat med 2,5 cm till totalt 82,5 cm! Snacka om tillväxtperiod…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s