Grubbel, grubbel

Som sagt, jag får ågren när jag tänker på att det är mindre än tre månader kvar tills lilla H ska börja på förskolan, och vi inte får vara tillsammans hela dagarna längre… Jobbigt är också att jag behöver söka nytt jobb då det kommer att vara alldeles för långt att pendla till min gamla skola.

För ett tag sedan satt jag och svettades över hur man bäst skriver ett personligt brev och ett CV. Jag har ju för 17 inte sökt jobb på tolv år, så hur gör man egentligen?! Som tur är fanns det massor med tips och guider på nätet som man kunde få hjälp av…

Jag är också grymt sugen på att jobba med något annat än att vara grundskollärare, men då har man inte kvalifikationer för så mycket annat. jag har sökt en del jobb på förskola, förskoleklass och fritids men inte hört något ännu. Mitt drömjobb vore något administrativt kontorsarbete. Säkert en mardröm för många andra, som tycker att det vore enformigt och tråkigt, men jag tycker att det vore så skönt.

Tänk att gå och jobba sina timmar och sedan gå hem och vara ledig tillsammans med sin familj. När man är lärare är det alltid en massa skoltankar som mal i huvudet, mail som ska skrivas, planeringsarbete, föräldrakontakter och annat. Visserligen har man lyxen av sommarlovet såklart, men man måste ju trivas tiden som man jobbar också… Jag har verkligen trivts bra på min skola, och har haft fantastiska arbetskamrater, så de kommer jag att sakna mycket!

På måndag ska jag till en studievägledare i Uppsala för jag har fått höra om en utbildning till ekonomiassistent som låter lockande; 27 veckors utbildning varvat med praktik som är studiemedelsberättigande. Visserligen får man leva snålt ett tag till, men det kan det ju vara värt om man får chansen till ett nytt yrke, eller hur?!

Utbildningen börjar i så fall den 10 augusti…

En reaktion på ”Grubbel, grubbel

  1. Jag har precis exakt samma jobbtankar! Är ju utbildad lärare (har dock inte jobbat inom skolan än) men skulle egentligen gärna jobba med nåt administrativt, helst typ reception kombinerat med andra lite mer utmanande arbetsuppgifter. Men det är verkligen jättesvårt när man är så nischad i en bransch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s