Grubbel, grubbel igen

En annan sak jag grunnar på är ju om jag nu blir kallad på en intervju, och OM jag skulle bli erbjuden ett jobb… Hur gör jag då med utbildningen? Man får inte besked om man blivit antagen eller inte förrän i början av augusti, och en arbetsgivare vill ju alla gånger ha en anställning klar innan dess om jobbet startar i augusti. Hmmm…

Jag är ju också medlem i Lärarnas Riksförbund och då är det väl läge att byta fack eller åtminstone A-kassa om jag inte ska fortsätta jobba som lärare. Jag har inte satt mig in i hur sådant funkar ännu. Kommer jag inte in på utbildningen och står utan jobb är det ju superviktigt att åtminstone ha A-kassa, och säger jag upp mig från min gamla skola blir det ju en massa karensdagar först…

Hur vi ska göra med syskon till lilla H funderar jag också på. Om jag blir gravid innan hon är 1 år och 9 månader får jag behålla samma föräldrapenning som nu, för jag vet ju inte säkert vad jag gör i höst och vilken inkomst man har framöver. Pluggar jag passar det ju bra att bli gravid, men att söka nytt jobb och vara eller bli gravid kort efter lockar ju knappast en potentiell arbetsgivare. Dessutom är jag ju inte purung längre och jag känner någonstans att jag kanske är nöjd med ett barn ockå.

Ja, ni fattar att det bara snurrar i min skalle just nu!

baltazar1

Han funderade och funderade… och SÅ kom han på det!

2 reaktioner på ”Grubbel, grubbel igen

  1. Och även här snurrar samma tankar! Men jag har väldigt svårt att sätta dem på pränt för det känns som att de är så många och luddiga och ”tänk om”! Hoppas att det löser sig för dig!

    • Tack för dina kommentarer! Skönt att höra att man inte är ensam om sådana tankar ändå…
      Det löser sig förmodligen så småningom, som det mesta brukar göra. Men det är svårt att inte fundera lite FÖR mycket i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s