Besiktigad

I dag var vi på 1-årskontrollen och det gick bara bra. Barnläkaren var en kraftigt överviktig herre som flåsade när han pratade och knappt brydde sig om lilla H alls. Han försökte lyssna på hennes hjärta, men hon ålade sig som en orm på bordet. Han gav upp och hon fick sitta i mitt knä i stället. Det var enda undersökningen, inga frågor eller kontroller av någonting (förutom längd och vikt).

Sköterskan skötte om vägning och mätning; lilla H är fortfarande 80 cm lång och har ökat 115 gram i vikt till 9.860 gram. Men jag är lite skeptiskt till längden för det såg ut som om sköterskan inte sträckte ut benen på lilla H ordentligt, så jag anar att hon kan vara lite längre än 80 cm nu.

Sprutorna gick bra, lite gråt blev det förstås en stund, men med napp och tröst så gick det snart över igen. En överraskning var att jag var tvungen att betala 500:- för den ena sprutan! Tydligen var Uppsala efter Stockholm i att införa den extra vaccinationen, så här måste alla barn som är födda före okober 2008 betala för den… Uselt!

En reaktion på ”Besiktigad

  1. Nej vad dåligt att det kostar, 500 är ju mycket ju! Håller med om det där med längden, tycker alltid att det ser ut som att de inte sträcker ordentligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s