Laktosintolerant bebis?

I morse fick jag nog av diarréblöjor! Efter ett flertal byten kl: 23.00, 02.00 och 05.00 och en röd bebisrumpa bestämde jag mig för att ringa barnspecialistmottagningen.

Barnläkaren trodde ju först att det var det vanliga; virus och/eller tänder, men när hon hörde hur pigg lilla H lät i bakgrunden sade hon att det kunde vara någon form av allergi.

Vi ska nu byta ut alla produkter med mjölk mot laktosfria varianter under 14 dagar, kolla på BVC om hon minskat mer i vikt och sedan kontakta barnläkaren igen för att ev. starta en utredning.

Jag kollade igenom burkmatsförrådet i skåpet och fick plocka bort tre burkar med skummjölkspulver i och all gröt och välling vi hade hemma. Jag fick tips om olika sorters gröt och välling jag kunde prova i stället, men det enda som vår ICA-butik hade hemma var EnaGo. Barnläkaren sa att en del barn inte alls tycker om smaken, medan andra inte märker någon skillnad mot det vanliga. Förhoppningsvis kommer lilla H godkänna dem, hon har inte varit så kinkig tidigare mot olika sorets gröt och välling.

apple_grotvalling

Men jag känner att även om hon skulle bli bra i magen av en period med laktosfritt skulle det ändå vara skönt med en utredning för att få det bekräftat om det verkligen är så eller inte.

Vi har länge funderat på att lilla H ska få prova dricka mjölk, och nu när jag ändå köpte lite laktosfria grejer passade jag på att köpa sådan mjölk också. Hon fick smaka till middagen, och hon såg lite förvånad ut först, men verkade gilla smaken. Det ger ju också lite extra kalorier mot enbart vatten, eftersom hon är lite dålig på att äta just nu.

4 reaktioner på ”Laktosintolerant bebis?

 1. Var det verkligen bara laktosfritt ni ska testa? Vi testade mjölkproteinfritt när vi hade Hannes på utredning. De ska vara helt mjölkfria i två veckor innan man går vidare, då funkar inte de laktosfria produkterna tyvärr. Jag vet ju inte vad er läkare sagt men…
  EnaGo gröten och vällingen är de enda vettiga alternativen. Semper har en svindyr gröt som finns på Apoteket och så finns det den tyska gröten Sinlac med tillsatt socker – jätteäcklig.
  Vi hade Hannes mjölkfri 3 månader innan vi fick rätt på hans mage och hudutslagen försvann. Nu kan han äta allt igen – skönt.

  • Tack för din kommentar, Anna!
   Ja, läkaren nämnde ingenting om mjölkproteinet…? Men om jag fattar rätt är EnaGo både laktos- och proteinfri. Valios mjölk har jag inte kollat upp.
   Hon sade heller ingenting om att göra totalt uppehåll innan vi testar laktosfritt.
   Hmmm… känns som att detta kanske är värt att testa i två veckor och sedan återkomma till läkaren och begära utredning och en ordentlig diet ändå, tror jag!
   Lilla H har inga utslag, men som sagt dålig mage vääääldigt ofta. Kan Hannes äta mjölkprodukter nu?
   Skönt att det ordnade sig för er, då finns det kanske hopp för oss också? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s