Vårdkarusellen

I går var vi på Närakuten i Uppsala med lilla H. Hon har varit lite dålig i magen under helgen och har kräkts några gånger sedan i torsdags eller fredags. Jag har pratat med sjukvårdsrådgivningen igen, och de säger att det förmodligen är något virus och att slemmet i halsen kan göra att bebisar kräks, och att det går över av sig själv.

Natten till tisdag ställde hon sig upp i sängen efter att ha fått lite vatten och kräktes ner halva sin säng och golvet i sitt rum. Hon fortsatte att ulka fast magen var tom. Nästa morgon ringde jag vårdcentralen, men de tyckte att det var gränsfall om vi skulle komma in, så vi kunde nog avvakta någon dag minst till.

Eftersom lilla grynet har varit förkyld av och till sedan jul tyckte vi ändå att det var bäst att få henne kollad, så att hon inte har någon sorts infektion som man inte vet om. På Närakuten tog de blodprov och den visade inte på några bakterier som tur var. Skulle hon bli sämre får vi åka in till barnakuten på Akademiska sjukhuset i så fall, sa sköterskan.

Lilla H är ändå pigg och glad, men matlusten är minimal. Nu har hon i alla fall inte kräkts något mer sedan den natten, så det går förhoppningsvis åt rätt håll nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s