Days of our lives

Känner så igen mig i Skolfrökens åkomma: ”borde städa-slänga-sortera-packa, men allt jag gör är pussa bebis-dricka kaffe-läsa bok-kolla tv-ångest!

Nu när min morgonpigge pappa varit här ska vi försöka fortsätta komma upp i vettig tid på morgnarna…

06.30 Lilla H vaknar och får välling, en stunds mys i sängen och en titt på TV-nyheterna. Jag duschar, klär på mig och bäddar sängen.

07.30 Frukost för mig medan lilla H kryper/ståtränar på golvet och försöker pilla på kattmaten eller sitter i sin stol och kastar grejer i golvet. Plockar i/ur diskmaskinen, kör igång en tvättmaskin och rensar kattlådan.

8.30 Lilla H äter gröt, blir påklädd och somnar en stund, ev. efter lite påfyllning av en skvätt ersättning. Jag fixar och donar lite hemma eller bara slappar framför TV:n eller med en tidning.

10.00-10.30 Lilla H vaknar och vi gör oss i ordning för dagens promenad och handling.

12.00 Lunch för mig och lilla H på fiket/lunchhaket, ibland med L eller A.

13.30 Kommer hem och vi har lek- och musikstund i lilla H:s rum eller i lekhörnan i vardagsrummet.

14.30 Både lilla H och jag somnar i vår säng efter välling/mjölk, jag brukar försöka läsa, men slutar oftast med att jag också somnar.

16.30-17.00 Middagsdags för hela familjen då D kommit hem och lagat middag.

17.30 Lilla H leker och busar med pappa D och ett ev. kvällsbad, jag fixar och donar lite hemma eller bara slappar framför TV:n eller med en tidning.

19.00 Kvällsgröt för lilla H.

20.00 Godnatt för lilla H efter påfyllning av välling.

Förhoppningsvis sover hon sedan hela natten och dagen börjar om igen först nästa morgon med en utvilad mamma som inte häckat uppe försent framför datorn…

3 reaktioner på ”Days of our lives

  1. Åh, det låter så harmoniskt och uppstrukturerat, du får ju massor gjort på en dag! Själv har jag svårt att få så mycket gjort, Isa hänger i byxorna eller grejar med allt som hon inte bör pilla med eller kommer snabbt krypande så fort jag öppnar diskmaskinen/kylskåpet/frysen eller nåt annat skåp i hennes höjd… Men hos er låter det så lugnt, eller så är det jag som bara ser det som inte funkar hemma hos oss! 🙂

    • Tyvärr är ju inte alla dagar så här planerade och strukturerade, som man kanske kan tro av detta inlägg… Vissa dagar är vi bara inne och sunkar; lilla H kryper runt och jag är allmänt trött.
      Som tur är har hon oftast ett otroligt bra humör och är ganska fridfull och tillfreds med det mesta vi tar oss för. Hon har inte börjat riva allt för mycket i bokhyllorna eller kökslådorna än, så jag får väl återkomma när det är dags för den fasen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s