Chokladcupcakes

Här är receptet på de goda cupcakesen. Jag doppade inte mina i choklad, utan hade den smälta chokladen i smeten i stället. Gott!

Mindre god tyckte jag frostingen var. Alldeles för mäktig, och inte så god smak (kom ihåg att jag inte är så duktig på sådant här…). Nästa gång jag bakar får det nog bli att ”bara” doppa dem i lite smält choklad som i receptet eller ha någon annan typ av frosting.

Detta recept räckte till 8 stora muffinsformar, typ amerikansk variant.

Chokladcupcakes med hallonfrosting

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad
Hallonfrosting:
  • 3 dl grädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • Hallonsylt efter smak
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Om du nu vill kan du doppa dem i smält mjölkchoklad (ca 150 g) och sedan ställa in i kylen (endast några minuter) till chokladen torkat.

Hallonfrosting:

Vispa grädden hårt, men var försiktigt så det inte blir smör! Tillsätt vaniljsocker och hallon.
Spritsa över cupcakesen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s