6 månader!

Fakta från Bonnier Baby:

Nu börjar babyn upptäcka världen. Babyn blir mer och mera rörlig, vissa lär sig att sitta och kanske till och med att krypa och resa sig. Babyn blir mer och mer medveten om sin omvärld och tycker om att utforska på egen hand. Det lilla barnet utforskar med händer och mun och vill känna och leka med både leksaker och mat.

Nu börjar även fötterna att bli intressanta.Babyn är intresserad av ljud och tycker mycket om att härma. Det är roligt att göra ljud i långa ramsor och barnet förstår mer och mer.

Det börjar också bli roligt med tittut-lekar, att kasta saker och att ge och ta. Det är också skoj att banka saker mot varandra och snart kan babyn gripa med bara ena handen.

Många barn blir i denna ålder mammiga och pappiga och kan vara reserverade och rädda för främlingar. Det kan räcka med att mamma eller pappa går utom synhåll för att babyn ska börja gråta förtvivlat.Att sjunga och läsa för sin baby är en härlig stund. Babyn älskar att titta på mamma eller pappa och försöker härma ansiktsuttryck och miner.

Leparellos – utvikbara böcker som babyn kan ligga på mage och titta i – är bra när babyn tränar nacke och rygg. Babyn älskar sin mamma och pappa – så varför inte en bok där man kan sätta in fotografier på sina favoriter! Att ha en bok med i badkaret är inte heller fel.

En låda med ett lock är nu både den bästa och billigaste leksaken. Klä en skokartong med plastat papper i glada färger. Tejpa ordentligt så att babyn inte kan riva sönder och stoppa bitar i munnen. Fyll lådan med leksaker! Att plocka upp och lägga tillbaka om och om igen är det roligaste som finns!

En reaktion på ”6 månader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s