25 veckor!

I dag har lilla H ”födelsedag” igen:

I denna ålder är många barn väldigt sociala och vänder sig även till andra människor för kontakt och närhet. En halvårsgammal bebis är inte så kinkig heller — nästan vem som helst som ler eller gör roliga grimaser är jättekul sällskap. Men det är mamma och pappa som betyder allra mest och bebisen vill gärna ha mycket närhet och uppmärksamhet. Din uppmärksamhet är dessutom viktig för att skapa en säker miljö som ditt barn kan utforska.Till och med innan bebisar kan krypa, kan de rulla och ta sig fram fortare än man tror och det är viktigt att hålla golvet fritt från vassa och farliga saker samt smågrejor som kan fastna i halsen om man stoppar dem i munnen.

Ditt barns förmåga att koordinera ögon och händer utvecklas stadigt och det kommer att märkas på fingerfärdigheten under de kommande veckorna. Bebisen kommer bland annat lära sig att föra objekt emot sig och flytta dem från hand till hand — och så snart bebisen förstår att den kan hålla en sak i varje hand, kommer den att inse hur roligt det är att slå dem tillsammans. Om du inte är alltför bullerkänslig, kan det vara bra att fylla ett köksskåp i golvhöjd med barnsäkra kastruller och slevar att träna den nya förmågan med.

 

Lilla H höll faktiskt en sak i varje hand igår, märkte jag, det vet jag inte om jag sett förut. Jag ser verkligen fram emot kastrulltrummandet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s