Pust!

Vi har haft en aktiv förmiddag lilla H och jag. Hennes morfar hämtade oss vid 9.30 och han skjutsade mig till läkaren som jag skulle träffa 10.00. Hon ville ta lite olika prover, bl.a. järnvärdet, men det måsta tas före kl: 10.00, så jag får åka tillbaka till labbet i morgon.

Sedan fikade vi i centrum och jag beställde tårtor till dopet. Det blev en ”White Lady” med vit marsipan och chokladfyllning och en ”Opera”, som är som en prinsesstårta fast med hallon, och rosa marsipan. De ska också dekoreras med bl.a. flickornas namn och dopdatum.

I går bakade vi lite hemma, men det blev inte det som jag hade tänkt… 😦 Vi slängde ihop en ”Bruten havrekaka med choklad” och så var vi lata och köpte en låda med färdiga småkakor och en färdig mix för att göra kladdkakor av. Vi får se om det blir lite rosa maränger också…

På vägen hem från affären i går kom jag på att en av gästerna är laktosintolerant och en annan är glutenallergiker! Vad göra? Vi hittade ett recept på en marängtårta som Leila har bakat i TV som passar dem båda om vi har laktosfri grädde på, så det ordnar sig. D:s mamma gör en bit glutenfri smörgåstårta och så tänkte vi höra om bageriet kan göra någon laktosfri smörgåstårta/macka. Problemet är att hon heller inte tål skaldjur, så vi får se vad de kan göra. De skulle höra av sig när de pratat med kallskänkan. Annars får D och jag fixa något smarrigt på egen hand!

I kväll ska vi till D:s brorsas sambo som fyller år, och jag var inne på Bodyshop och köpte present. Dyrt som fasen blev det, men det är hon värd då hon ställer upp så mycket i och med dopet (vi ska ju vara hemma hos dem och fika efteråt).

Det blev ”Moringa” bodybutter, scrub och lotion + läppcerat med shiasmör.

Lilla H har varit på så ljuvligt humör både igår och i dag! Inget tjurande och gnällande alls när hon varit trött, utan idel leenden och joller. Morfar passade henne medan jag var på läkarbesök och i centrum var hon också på toppenhumör. Är krisen ( = utvecklingssprånget) redan över, eller har den inte ens börjat kanske?

NU: rensa post och papper och målartvätta matstolen till Lilla H (om hon nu sover så länge att jag hinner)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s