Taskigt läge

För någon månad sedan märkte D att det lät konstigt om växellådan i bilen. Han lämnade in bilen på verksta´n och det skulle ta en vecka, under tiden fick vi en lånebil.

Det gick en vecka, två veckor, tre veckor och nu är vi inne på fjärde veckan… då ringer verksta´n och säger att killen som kan reparera växellådan (synkring och drev-någonting) har semester och är tillbaka först vecka 34. OK säger D, vi har ju lånebil. Problemet, säger killen, är att det kommer att kosta 26.000:- att laga!!! Snacka om kalldusch…

Bilen är från 2006 och tydligen hade den två års garanti som precis gått ut. Det här felet är visst extremt ovanligt och särskilt som bilen inte gått mer än 5.000 mil. Nu väntar vi på besked från killen som sålde bilen om vad vi ska göra, och om inte han kan göra något kanske försäkringsbolaget kan ta 75% av kostnaden (om det inte finns något kryphål i det finstilta).

D tycker att om garantin inte täcker, måste det anses som fabrikationsfel och att verksta´n ska ta kostnaden, eftersom felet är så ovanligt förekommande. Försäkringsbolaget täcker tydligen inte fabrikationsfel, men ersätter fel på växellådor. Snurrigt?!

D är i alla fall på hugget och tänker inte gå med på att betala summan i första taget. Tur att det inte är mig verksta´n pratar med, jag är alldeles för mesig och snäll och skulle bara ge med mig direkt…

Sverker, var beredd med soptunnan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s