Home sweet home

Nu är vi hemma igen!

Resan började med ett stopp på High Chaparral i Småland. Som vuxen var det väl sådär, och för lilla H var det inte särskilt intressant, men stora kusinerna (5 och 9 år) verkade tycka att det var himla skoj, och det är ju det som räknas. Båda var så coola i sina cowboyhattar och pickadoller med hölster, och de lekte sig svettiga i den lilla ministaden på slutet av dagen.

Sedan åkte vi vidare och åkte runt 4 dagar i norra Tyskland. Vi var i i Stade och i Hameln (ni vet sagan om råttfångaren) och det var mysiga städer. Men mysigast av alla var staden Goslar. Där finns 1800 korsvirkeshus, mest i hela landet, och vi hittade ett ställe med jättegoda wienerschnitzlar som D längtat efter. Dessutom var det ”schnitzeldag” på restaurangen, så de hade extrapriser just den dagen också.

Vi hittade boende på ett gästehaus hos en äldre dam. Dubbelrummen var slut, så vi fick ta en hel lägenhet med kök, sovrum, vardagsrum och badrum. Allt för 67 euro inklusive frukost och parkering. Inte illa!

I Tyskland hälsar man alltid på varandra när man möts i en hiss, på hotellen, när man går in i en affär osv, och så det kändes konstigt i morse när vi åt frukost på ett hotell i Hässleholm och det var alldeles knäpptyst när man kom in i frukostrummet.

Har man dessutom småbarn med sig blir damerna alldeles exalterade. Jag kan ingen tyska alls, och D hankar sig fram på sina gamla skolkunskaper, men babyspråket verkar vara internationellt…

Lilla H har varit såååå duktig hela resan, men hon ruttnade totalt på att sitta i bilen på hemresan idag. Det blev dessutom varmare och varmare ju längre norrut vi kom, så tack och lov att man har AC i bilen!

Borta bra, men hemma är ju alltid bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s