Mästerkock

Moster M och morfar har just åkt hem efter att ha hälsat på lilla H. Tyvärr är hon fortfarande inte riktigt i form efter vaccinationen, utan ganska gnällig och lätt febrig på kvällen, men det borde ju ge med sig nu när det har gått 48 timmar.

Vi åt ”Sizzling Fajita” med kyckling till middag och pannacotta med bärsås till efterrätt. Det var smarrigt och superenkelt att laga, till och med för mig, tack vare alla kryddmixer (Santa Maria) och bakmixer (Ekströms) som finns numera… Här kommer receptet:

Sizzling Fajita (4 portioner)

   
  500 g kyckling, fläskfilé eller biff
1 msk olja
1 påse Santa Maria Red Fusion Sizzling Fajita Spice Mix
1 paprika, strimlad
1/2 gul lök, strimladGuacamole:
1 påse Santa Maria Tex Mex Guacamole mix
2 avokado

Tillbehör:
1 påse Santa Maria Tex Mex Soft Tortilla
1 flaska Santa Maria Red Fusion Sweet Red Chili Salsa
1 lime
100 g riven ost
1 påse Santa Maria Red Fusion Pico de Gallo Spice Mix
4 tomater

TILLAGNING
Skär köttet i strimlor och stek i olja. Tillsätt kryddmix, paprika och gul lök. Låt puttra i några minuter. Servera med Soft Tortilla, salsa, guacamole, riven ost och Pico de Gallo (tomatsallad).

Lilla H fick en tuff keps och sandaler av moster, men de är ännu lite för stora. Hon fick också en söt rosa klänning som jag tror ska passa, och som får hänga med på semestern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s