Monkey business

I dag var vi på Skansen, och det var ju härligt väder för en dag utomhus! Vi var fyra mammor med barn. Lilla H är yngst, medan de andra har ”stora” grabbar i åldrarna 1 1/2 – 4 1/2 år. Vi tittade mest på djuren på lill-Skansen, åkte (typ) veteranbilar och såg några slöa björnar och sälar. Vi åt lite lunch och fikade på filtar i gräset också, omgivna av påfåglar och kaxiga gråsparvar.

Tack tjejer för en trevlig dag!

Både tågresan och bussresan gick bra, och lilla H skötte sig exemplariskt både dit och hem. Lite tjurig var hon ett tag under dagen, men det löste sig med att bli buren en stund, (och att få mat och byta blöja) för hon verkar tycka att det är så trist att ligga ensam i vagnen för länge, och särskilt om vagnen står still en stund. Jag hade sällskap med min fd jobbarkompis S och hennes lillpojke på resan dit och hem , och det underlättade också förstås att vara två.

Eftersom tjejerna är rutinerade i mammabranschen, får jag alltid så mycket bra tips om t.ex föräldrapenning, vagnar, fiffiga prylar och annat. Det är toppen att få lite hjälp av dem som ”been there, done that”.

Vi hann i stort sett bara hem och vända, för sedan kom D och hämtade oss och vi åkte och köpte en TV i alla fall… Så klart blev det en dyrare TV än vi hade tänkt oss, men säljaren gav en tusing i rabatt så vi kunde inte motstå! Nu är den installerad och klar och det blev riktigt bra. Den hade inbyggd digitalbox, så nu slipper man en av ”lådorna” i TV-bänken i alla fall…

I morgon ska vi åka en sväng med morfar igen. Han har fått för sig att hans mobiltelefon är krånglig och vill hitta en annan (som säkert bara kommer att bli liggandes hemma på laddning som den förra, för han har den ju aldrig med sig i alla fall). Dessutom ska jag och lilla H sova över hos honom då D får en kompis på besök som ska övernatta. Vi får såklart vara hemma ändå, men jag känner att vi mest kommer att vara i vägen, och så får D en ensamkväll med sin polare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s