Min mammadag

Efter tips från Jenny & lilla S har jag också skrivit ner min mammadag:

06.00 Lilla H vaknar och jag är halvdöd. D ger oss en flaska med mjölk och hon äter och vi slöar ett tag till. Hon är alltid som surast på morgon och förmiddag och smågnäller och gallskriker om vartannat.

07.00 Vi går upp, byter blöjor, tar en snabbtvätt med tvättlapp och lilla H blir påklädd. Jag äter frukost medan hon sitter i babysittern och tittar på leksakerna som dinglar framför.

08.00 Jag läser bloggar och lilla H somnar lite lätt i min famn i korta intervaller. Humöret är fortfarande inte helt på topp. Dags för lite mera mat.

09.30 Jag städar, tvättar och plockar här hemma och lilla H sitter i sin sitter, ligger på filten på golvet, i sin säng eller med amningskudden i soffan (beroende på humör). Jag duschar och klär på mig. Lilla H får lite mer mat innan vi ska ut och gå.

11.00 Dags för en promenad med vagnen. Nu börjar humöret bli bättre och hon sover riktigt bra eller är vaken och försöker se sig omkring så länge vi rullar. Om jag går in i affären blir hon oftast sur, för då blir vagnen för stillastående.

12.30 Jag äter lunch och lilla H sitter i sin sitter, ligger på filten på golvet, i sin säng eller med amningskudden i soffan (beroende på humör).

13.30 Vi lägger oss tillrätta i soffan och lilla H sover en eftermiddagslur, efter att ha fått mat. Jag ser på TV, läser eller somnar jag med.

16.00 Lilla H vaknar, vi byter blöjor och hon äter igen. Vi kör ett pass nackträning på filten eller i babygymmet. Hon tränar på att lära sig rulla runt och ta tag i saker just nu. Vi borde träna mer på att använda bärselet, för det har inte varit någon succé hittills. Vi gosar och väntar på att D ska komma hem och laga middag.

Jag funderar på att försöka börja läsa högt för henne, efter tips om att det är bra att börja tidigt med det.

17.30 Middagen är färdig och vi äter.

18.00 D har lilla H hos sig i soffan och hon får mat och de pratar, gosar och leker. Jag pysslar här hemma eller sitter vid datorn.

19.30 Lilla H tar ev. ett bad, vi smörjer in med ”Bamse-kräm” från Apoteket, klipper ev. naglarna och tar på pyjamas. Hon får mat och hon börjar bli trött för kvällen. Hon sover av och till i våra famnar eller i babysittern eller i soffan tills vi går och lägger oss.

23.00 Lilla H somnar i sin egen säng och vi ser på TV eller läser tills vi somnar.

03.00 Lilla H vaknar och vill ha mat och ny blöja. Jag lägger tillbaka henne i hennes egen säng och stryker henne över håret tills hon somnar.

06.00 Dagen börjar om igen…

En reaktion på ”Min mammadag

  1. Hej! Kul att du gav dig till känna på min blogg, alltid kul med nya läsare och nya bloggar med bebbar i samma ålder som lilla S. Mysiga dagar, eran dag är rätt lik som våra brukar vara 🙂 Lägger in din blogg som bokmärke och återkommer garanterat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s