Persienn-problem

Vi har persienner i våra fönster, men linorna börjar paja en efter en. Vår hyresvärd tar inte ansvar för dem och reparerar inte. Då måste man anlita en persiennfirma själv.

Nu har jag tröttnat, och så tycker jag inte att de är så snygga heller… I sovrummet har vi inte kunnat dra ner persiennerna sedan vi flyttade in (för tre år sedan!) och det är jobbigt att det är så ljust tidigt på morgnarna nu. Annars brukar jag kunna sova ändå, men nu när man går upp och ger lilla H mat ett par gånger på natten/morgonen, så är det svårt att somna om med nästan fullt dagsljus i rummet.

Rullgardiner vill jag inte heller ha, för då kan man ju inte reglera ljusinsläppet som man kan med persienner.

Jag skulle vilja ha träpersienner som sitter utanpå fönstret (de vi har nu är kommunalgrå plast och sitter mellan glasrutorna). Har letat efter inspirationsbilder på nätet, men hittade inga bra. IKEA hade ju billiga persienner i alla fall, såg jag på hemsidan.

Träpersienn

Visst kan man väl ha dem monterade på väggen också, och inte bara inuti fönsternischen?? Vill ha dem i stället för gardiner, som en kappa liksom, och sedan dra ner vid behov.

Gäller bara att få med D till IKEA och titta någon dag! Han brukar vara lite motsträvig och tveksam till mina idéer, men brukar (nästan) alltid tycka att det blir bra när det väl är klart.

Eller har någon tips på var man kan hitta träpersienner någon annanstans? Inte för dyrt, och jag vill helst inte måttbeställa, utan bara ta dem under armen och gå hem och montera. När jag väl har bestämt mig för något ska det gå snabbt att genomföra…

Nu MÅSTE jag slita mig och se andra halvleken av fotbollen!!! Glassen väntar ju om inte annat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s