Coleslaw

Jag har gjort coleslaw för första gången i mitt liv! För mig som är analfabet i köket känns det som ett stort ögonblick…

Det var ett bra tips att hyvla vitkålen med osthyvel, för då blev den verkligen finstrimlad. Nu får den gojsa ihop sig i kylen ordentligt till i morgon.

Coleslaw (4 portioner)

Ingredienser:
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1 krm grovmald svartpeppar + salt

Gör så här:
Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar.
Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

Efter tips på hemsidan ersatte jag sockret med krossad ananas och jag dubblade mängden majonnäs för att få det riktigt krämigt.

(receptet kommer från ICA:s hemsida)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s