2 månader!

Lilla H fyllde ju 2 månader i lördags:

Så här växer din bebis

Med ett ord – fort. Från och med nu kommer bebisen att öka med nästan ett kilo i månaden. Du märker förmodligen att den är vaken längre – vissa bebisar kan vara vakna upp till tio timmar i den här åldern.

Ditt barn blir också starkare, även om det ännu inte riktigt kan hålla huvudet stadigt, men det kanske går några sekunder iallafall.

Andra förändringar som sker nu, är förmågan att fokusera objekt på upp till 20 cm avstånd och följa dem med blicken om du rör dem från sida till sida. Bebisen kanske tittar på sin egen hand när du gör detta – det är det första steget mot att kunna sträcka sig efter saker och gripa dem med handen.

Så förändras din tillvaro

Du känner dig förmodligen mer hemma med skötseln av din bebis nu, men är antagligen väldigt trött och ser fram emot när bebisen slutar amma på natten. Försök sova en stund när bebisen sover middag, även om det innebär att du måste be någon se efter äldre barn en liten stund.

Amning, blöjbyte och annan skötsel har säkert blivit en vana nu, men tar fortfarande upp mycket tid. Som plåster på såren belönas du nu med mer och mer respons från ditt barn och det blir faktiskt lättare när man får ett riktigt soligt leende.

Jag ammar ju inte längre, då det inte fungerade alls för oss, men det är ju flaskmatning på nätterna i stället, så visst känner man igen sig i det där med att känna sig trött. Men som alla mammor sagt till mig; när man måste orka, då orkar man!

Vi brukar också lägga oss framför TV:n och somna till Oprah på eftermiddagarna. Myspys!

I dag kom till och med katten och gjorde oss sällskap!! Hon låg på ena armen och bebben på den andra, sedan sov vi så skönt någon timme…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s